Weerbaarheidstraining Rotterdam

Voel jij je vaak onzeker en vind je het lastig om voor jezelf op te komen? Dan is onze (groeps)weerbaarheidstraining in Rotterdam waarschijnlijk iets voor jou. De trainingen worden gegeven door Toolz Trainingen, een organisatie die gespecialiseerd is in diverse trainingen. Wij helpen je graag om jezelf te ontwikkelen en om jezelf weerbaarder te maken. Het idee is dat je na de training sterker in je schoenen staat en dat je daardoor gelukkiger bent. Wij bieden twee soorten weerbaarheidstrainingen voor groepen aan, namelijk één voor volwassenen en één voor kinderen. De inhoud is dan ook volledig op de leeftijd afgestemd.

Voor wie is weerbaarheidstraining in Rotterdam geschikt?

De weerbaarheidstraining is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Het is een goede training voor mensen die onzeker zijn of die het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen. Deze mensen vinden het bijvoorbeeld lastig om aan te geven dat ze het ergens niet mee eens zijn. Vaak nemen ze onbewust een onzekere houding aan en komen ze niet overtuigend over als ze iets vertellen. Deze onzekerheid wordt meestal direct door anderen opgemerkt. Helaas worden deze mensen vaak het slachtoffer van pesterijen of ze laten over zich heen lopen. Doordat ze niet voor zichzelf op kunnen komen gaan anderen over hun grenzen heen. Met de tips die je leert van de weerbaarheidstraining kan je deze negatieve spiraal doorbreken. De training wordt apart aangeboden aan kinderen en volwassenen. De inhoud is daardoor volledig aangepast aan de leeftijd.

De inhoud van weerbaarheidstraining voor volwassenen in Rotterdam

Tijdens de weerbaarheidstraining voor volwassenen in Rotterdam wordt op diverse punten ingegaan. De lichaamstaal is hierbij een belangrijk onderdeel. Je leert bijvoorbeeld hoe u een zelfverzekerde houding aan kunt nemen. Tevens gaan we oefenen met het gebruiken van je stem en jouw blik. Anderen hebben het namelijk snel door als u zich onzeker voelt. Helaas zullen zij je dan minder serieus nemen en zal het minder effect hebben. Als je stevig in uw schoenen staat heb je geen last van dit probleem. Een ander onderdeel is dat je leert om je grenzen aan te geven. Het bewaken van uw grenzen is erg belangrijk om goed in je vel te zitten. De weerbaarheidstraining voor volwassen bestaat uit 4 lessen van 2 uur. De training is geschikt voor alle leeftijden doordat de inhoud hierop wordt aangepast.

Het programma van weerbaarheidstraining voor een kind in Rotterdam

De weerbaarheidstraining voor een kind in Rotterdam is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Het grootste deel van de training is gericht op het reflecteren. Hierbij wordt gekeken naar hun gedrag, emoties en hoe zij in bepaalde situaties handelen. Kinderen krijgen daardoor inzicht in de gevolgen van hun eigen handelen en hoe zij zich in situaties met anderen staande kunnen houden. Er wordt dan ook gevraagd welke situaties zij moeilijk vinden en samen bedenken we een passende oplossing. Tevens leren wij de kinderen hoe ze om kunnen gaan met groepsdruk. Door het zelfvertrouwen te vergroten kunnen kinderen voor zichzelf opkomen en ze zijn minder gevoelig voor groepsdruk. De weerbaarheidstraining in groepen voor kinderen bestaat uit 6 lessen van 1,5 uur of 9 lessen van een uur.

Weerbaarheidstraining in Rotterdam volgen bij Toolz Trainingen

 

Wilt jij je als volwassene een weerbaarheidstraining in Rotterdam volgen of wilt je jouw kind hiervoor opgeven? Geef jezelf of jouw kind dan op door het contactformulier op onze website in te vullen. Deze vind je onder het kopje ‘Contact’. Het is ook mogelijk om even te bellen of te mailen. Op de website van Toolz Trainingen kan je meer informatie vinden over de inhoud van de weerbaarheidstraining in Rotterdam. Heb je vragen over onze training? Je mag gerust bellen of een mail sturen.