Assertiviteitstraining Rotterdam

Merk je dat mensen vaak over je grenzen heen gaan en dat je hier niets tegen durft te doen? Dan kan een assertiviteitstraining je erg goed helpen. Je leert dan hoe jij voor jezelf op moet komen zodat jij je beter kunt weren tegen vervelende mensen. Toolz Trainingen biedt een assertiviteitstraining in Rotterdam aan. Wij helpen graag mensen om zelfverzekerder te worden zodat ze lekker in hun vel zitten. Je kunt jezelf aanmelden, maar het is ook mogelijk om jouw kind op te geven. Wij bieden namelijk aparte trainingen voor kinderen en volwassenen aan. 

De voordelen van een assertiviteitscursus in Rotterdam

Het volgen van een assertiviteitstraining helpt je om voor jezelf op te komen. Je kunt om diverse redenen een training volgen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je gepest wordt en dat jij hier een eind aan wil maken. Een andere reden is dat anderen over je heen lopen omdat je niets van hun gedrag durft te zeggen. Mensen die assertief zijn hebben een zelfverzekerde houding en ze praten op een duidelijke en overtuigende manier. Onzekere mensen stralen juist uit dat ze zich ongemakkelijk voelen. Tijdens een assertiviteitscursus leer jij alles over lichaamstaal en het gebruik van je stem zodat jij deze zelfverzekerde uitstraling ook kunt krijgen. Assertiviteitstraining kan op alle leeftijden gevolgd worden. Wij bieden aparte trainingen voor kinderen en volwassenen aan zodat we iedereen kunnen helpen om assertiever te worden.

De onderwerpen van een cursus assertiviteit in Rotterdam voor volwassenen

Tijdens een assertiviteitstraining leer je over verschillende onderdelen. Het belangrijkste onderdeel is de lichaamstaal. Mensen kunnen door alleen naar je te kijken bepalen of je onzeker of zelfverzekerd bent. Dit heeft te maken met je houding, je blik en de manier waarop je praat. Wij zullen je dan ook leren hoe jij een zelfverzekerde houding aan kunt nemen. Daarnaast gaan we oefenen met helder en overtuigd praten en de juiste blik gebruiken. Deze kleine tips maken een groot verschil. Mensen die zelfverzekerd zijn komen namelijk overtuigend over. Wat je doet en zegt heeft daardoor meer invloed op de persoon waar je mee praat. Het is dan ook belangrijk om deze tips toe te passen als jij je grenzen aangeeft of voor jezelf opkomt. De assertiviteitstraining bestaat uit 4 lessen die allemaal 2 uur duren. Doordat de inhoud van de training wordt aangepast aan de leeftijd, kan vrijwel iedereen deelnemen.

Een assertiviteitscursus in Rotterdam voor kinderen

De assertiviteitstraining is afgestemd op kinderen van 8 tot 12 jaar. Het voordeel van de training is dat jouw kind al op jonge leeftijd leert om voor zichzelf op te komen. Deze vaardigheden komen het hele leven goed van pas. Wij leren de kinderen om inzicht te krijgen in het gevolg van hun gedrag, emoties en handelingen. Door te reflecteren leren kinderen wat ze wel en niet kunnen doen in een bepaalde situatie. We gaan ook aan de slag met diverse voorbeelden van situaties waar we een goede oplossing voor gaan bedenken. Dit geeft kinderen meer zelfvertrouwen zodat ze assertief durven te zijn. Je hebt keuze uit 6 lessen die 1,5 uur duren of 9 lessen die 1 uur duren.

De assertiviteitscursus in Rotterdam van Toolz Trainingen

 

Lijkt het jou een goed idee om een cursus assertiviteit in Rotterdam te volgen? Of wil jij je kind voor een cursus opgeven? Dan kun jij jezelf of je kind aanmelden via onze website. Onder het kopje ‘Contact’ vind je het contactformulier. Nadat je alle velden ingevuld hebt kun je het formulier versturen. Je kunt ook bellen of een mail sturen. Op de website van Toolz Trainingen vind je meer informatie over ons bedrijf en onze assertiviteitstraining in Rotterdam. Voor vragen mag je altijd bellen of mailen.